מזל טוב, קניתם פסנתר! אמנם סיימתם עם קניית פסנתר, אבל מה עם ההובלה? אספנו כמה טיפים, חלקם פחות ידועים, בנוגע להובלת פסנתר.
1. תדרשו אחריות ממוכר הפסנתר על ההובלה שלו. לרוב בעל העסק משתמש בשירותיו של צד שלישי לצורך ההובלה ויש לוודא שמוכר הפסנתר מספק אחריות גם על ההובלה, אחרת אם תהיה בעיה בזמן ההובלה אתם עשויים להיקלע לבעיה. אל תחסכו בעניין זה, זה יכול למנוע כאב ראש גדול בשלב מאוחר יותר.
2. מומלץ להעזר בשירותיו של המוביל שעובד עם בעל העסק שממנו רכשתם את הפסנתר. אם החלטתם לפנות למוביל פרטי תוודאו שהוא מתמחה בהובלת פסנתרים, שהינה הובלה מורכבת יותר מסתם הובלה של רהיטים. בנוסף, בהמשך לסעיף הקודם תוודאו שהוא מספק אחריות להובלה.
3. כמה עולה הובלת פסנתר? כמובן שיש לקבל הערכת מחיר מסודרת, שכן ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על המחיר, אבל ניתן לצפות (נכון לקיץ 2017) שהובלת פסנתר באזור המרכז תנוע באזור 300-400 שקלים לא כולל מע"מ. המחיר להובלת פסנתר כנף הוא לרוב כפול. בנוסף עבור פסנתר שלא נכנס במעלית המחיר יהיה כ-50 שקלים לקומה.
4. לרוב המעליות המודרניות ניתן להכניס פסנתר. אפילו פסנתר כנף קטן-בינוני (פשוט מפרקים ממנו את הרגליים). אבל אם הפסנתר לא נכנס למעלית ויש להעלות אותו במדרגות לקומה חמישית ומעלה יהיה יותר משתלם להוביל את הפסנתר עם מנוף.
5. ככל הנראה ביליתם זמן ממושך בבחירת הפסנתר. טעויות קורות, ובכדי לוודא שלא קרתה טעות בשלב ההובלה מומלץ לרשום/לצלם את המספר הסידורי של הפסנתר. כך תוכלו לוודא שאכן קיבלתם את הפסנתר שבחרתם.
6. לצורך הובלה נוחה, ובפרט הזזה נוחה בתוך הביתה, יש לשים לב בקניית הפסנתר שהגלגלים תקינים.
7. בפסנתרים, בפרט בפסנתרים יד שניה שיש בהם מעט פגמים חיצוניים, מומלץ לבדוק חיצוניות לפני ואחרי ההובלה, אולי אפילו לצלם, בכדי לוודא שהפסנתר לא נפגם בזמן ההובלה.
לכל שאלה אנחנו פה, הינכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בנוגע לרכישת פסנתר
Comments